Ілюстрація REUTERS

Усі гості бази відпочинку «Дніпровські зорі» у курортній Кирилівці, які потрапили до лікарні, отруїлися окрошкою.

Про це повідомив заступник директора обласного лабораторного центру Олександр Мащак, передає прес-служба Запорізької ОДА.

Читайте такожМер Коломиї та його заступник інфікувалися COVID-19

Відео дня

«За попередніми даними, відпочиваючі отруїлися окрошкою. Окрошка – це страва без термічної обробки продуктів, яку за санітарними нормами не можна давати дітям», – наголосив фахівець.

Він додав, що на сьогодні триває позапланова перевірка цього закладу оздоровлення, а також порушена кримінальна справа.

За словами заступника голови ОДА Івана Федорова, база відпочинку розпочала роботу без дозвільних документів.

«Через те, що сталося, на всіх базах відпочинку Азовського узбережжя найближчим часом будуть проведені позапланові перевірки», – сказав чиновник.

Усього до лікарні з симптомами отруєння потрапили 13 відпочивальників, з них 8 дітей і 5 дорослих, уточнили в адміністрації. Наразі вони знаходяться на стаціонарному лікуванні та мають середній ступінь тяжкості кишкового отруєння.

Як повідомляв УНІАН, 1 липня на одній із баз відпочинку у курортному селищі Кирилівка Запорізької області сталося масове отруєння людей. За інформацією Кирилівської сільради, було госпіталізовано 15 осіб.

За попередніми даними, всі хворі харчувалися в їдальні бази відпочинку. Госпіталізованих також тестують на можливу наявність коронавірусу.