Лікар розповіла, чому поки не варто спускатися в метро / фото УНІАН

25 травня в трьох містах України - Києві, Харкові та Дніпрі - запустили роботу метро, яке раніше було тимчасово зупинено через пандемію коронавірусу.

Епідеміолог, ревматолог Людмила Смоліна закликала не поспішати скористатися цим видом транспорту, та пояснила, у чому небезпека, пише Главред.

За її словами, необхідно обмежити число людей в метро, проте зробити це буде непросто.

Відео дня

Читайте такожСьогодні Київ і Харків відновили роботу метро: що варто знати про нові правила та умови (фото, відео)

"Я не думаю, що всім будуть вимірювати температуру тіла при вході, що можна буде обмежити кількість людей, тому що будуть жахливі пробки, крики і скандали", - сказала лікар в інтерв'ю українським ЗМІ.

Смоліна порівняла метро з невеликими супермаркетами: "Там проходить дуже багато людей. Так, всі одягають рукавички одноразові, але все одно – той тягнеться до помідора, той до огірка, торкаються один одного. Якщо в метро концентрація людей буде приблизно такою ж, як в супермаркеті, – можливо, ним можна користуватися".

Але якщо підземка, як і раніше, буде забита в години пік, то краще відмовитися від поїздок.

"Ми ж не знаємо, хто до нас там чхнув, витер ніс рукою і забруднив поручні. Навіть якщо люди будуть в рукавичках, їх потрібно вміти правильно знімати – вивертаючи всередину, не торкаючись зовнішньої поверхні, і одразу викидати. Руки потрібно обов'язково мити", - додала епідеміолог.

Як повідомляв УНІАН, попри довгоочікуване відкриття метрополітену 25 травня в підземці було не так і багато людей. У прес-службі КП заявили, що жителі Києва свідомо відмовилися від поїздок після призову місцевих органів самоврядування користуватися метрополітеном тільки в крайніх випадках.