Гарячий чай небезпечний для здоров'я / фото УНІАН

Щоденне вживання гарячого чаю пов'язане з підвищеним ризиком розвитку раку стравоходу.

Про це заявили фахівці з Американського онкологічного товариства, повідомляє портал EurekAlert!.

Читайте такожВиявлено несподівану користь кави

Відео дня

Вчені провели дослідження за участю понад 50 тисяч осіб віком від 40 до 75 років. Середній період спостережень становив десять років. За цей час у добровольців було виявлено 317 випадків раку стравоходу. За словами вчених, переважно це були люди, які вживали гарячий чай.

Експерти виявили, що щоденне вживання 700 мл чаю, температурою вище 60 градусів Цельсія, на 90% підвищує ризик розвитку раку стравоходу.

"Багато людей люблять пити чай, каву та інші гарячі напої. Наше дослідження показує, що подібні смакові уподобання збільшують ймовірність розвитку раку стравоходу", - зазначив один з дослідників.

Раніше вчені з'ясували, що в каві міститься речовина, за допомогою якої можна загальмувати старіння мозку.