Шевелюра у відпустці може сильно постраждати через дії солоної води / фото new-wall.com

Якщо відпустка передбачає зміну клімату й умов, краще заздалегідь подбати про своє тіло, шкіру та волосся – тоді відпочинок дійсно допоможе стати красивішими.

Косметолог Астрід Овеян поділилася своїми рекомендаціями про процедури, які, на її думку, слід провести перед відпусткою, щоб захиститися від впливу кліматичних змін, пише MedikForum.

Скраб. Процедура з використанням скрабу допоможе зняти верхній ороговілий шар шкіри, завдяки чому засмага на ній буде рівною і стійкою. Виконати скрабування обличчя експерт радить мінімум за 10 днів до поїздки до моря, - краще в кабінеті професійного косметолога, а не власноруч. Самостійно можна обробити скрабом тіло, зробивши це за 3-4 дні до відпустки.

Відео дня

Читайте такожУчені з'єднання ясували, скільки потрібно відпочивати для нормального життя

Біоревіталізація. Ця процедура, що передбачає глибоке зволоження, стимулює в шкірі вироблення молекул гіалуронової кислоти. Це допоможе захистити шкіру від агресивної дії сонця – вона не буде виглядати червоною, збезводненою і шорсткою. Водночас косметолог наполегливо рекомендує не перебувати на пляжі з 11 до 16 години. Після поїздки до моря, вважає фахівець, також буде корисним зробити біоревіталізацію.

Ламінування волосся. Шевелюра у відпустці може сильно постраждати через дії солоної води, сонячного ультрафіолету й насиченої хімікатами води в басейні. Тому перед поїздкою варто подбати про волосся й зробити хоча б домашнє желатинове ламінування.

Епіляція. Косметолог дала наступні рекомендації: шугаринг або віск зробити за 2-3 дні до поїздки у відпустку, лазерну або елос-епіляцію - за 4-5 днів до вильоту.

Розвантажувальні дні. Так, у «плані краси», рекомендованому косметологом, значаться саме вони. Фахівець вважає, що потрібно зробити своє харчування максимально легким за кілька днів до поїздки. Це допоможе нормалізувати роботу кишечника, полегшить акліматизацію і зрештою позитивно позначиться на зовнішньому вигляді, повідомила Астрід Овеян.