Ілюстрація / REUTERS

У Китайському центрі з профілактики хвороб і контролю за очагами їх виникнення почали розробку вакцини проти коронавірусу нового типу 2019 nCoV.

Читайте такожКоронавірус у Китаї: Франція і США організовують евакуацію своїх громадян з міста Ухань

Про це з посиланням на джерело повідомляє «Синьхуа новости».

Відео дня

У центрі виділили вірус і наразі ідентифікують штам, зазначив директор Державного інституту з контролю і профілактики вірусних захворювань при центрі Сюй Веньбо.

За його словами, експерти також проводять скринінг препаратів, націлених на боротьбу з пневмонією, викликаною коронавірусом нового типу.

Нагадаємо, в Китаї станом на початок доби зафіксовано 1975 випадків зараження коронавірусом 2019-nCoV. Кількість загиблих від пневмонії сягнула 56 осіб.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила в кінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу триває від 2 до 12 діб.

Вірус поширився в низку країн Азії, потрапив до Франції, США та Канади. 24 січня міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що в Україні виявлено три випадки підозри на захворювання коронавірусом, два з яких не підтвердилися.