Ілюстрація / REUTERS

В Ірані від нового коронавірусу вже померли 26 осіб, кількість інфікованих становить 245.

Як повідомляє Reuters, Іран є другою після Китаю країною у світі, де зафіксовано найбільшу кількість смертей від коронавірусу.

Загальна кількість інфікованих коронавірусом в ісламській країні наразі становить 245 осіб, серед яких є високопосадовці. Серед інфікованих – віце-президент з питань жіночих та сімейних питань Масуме Ебтекар і заступник міністра охорони здоров'я країни Ірадж Харірчі.

Відео дня

Речник Міністерства охорони здоров'я Кіануш Джаханпур повідомив, що за останні 24 години в Ірані було підтверджено 106 нових випадків інфікування.

Читайте такожКількість загиблих від коронавірусу в Італії зросла до 14 осіб

"Кількість загиблих зросла до 26", - додав речник.

Він закликав співвітчизників не подорожувати країною без нагальної необхідності.

Крім того, через спалах захворювання влада планує запровадити деякі обмеження на відвідування священних для мусульман-шиїтів місць і скасувати інші релігійні заходи.

Також іранське державне агентство IRNA повідомило, що Іран заборонив громадянам Китаю відвідувати країну.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня 2020 року оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

За даними МОЗ, у світі станом на ранок 27 лютого було зареєстровано 82 тис. 164 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 тис. 801 – летальні, одужали 32 тис. 897 осіб.

Найбільше хворих - у Китаї, де кількість підтверджених випадків становить на сьогодні 78 тис. 630, померли 2 тис. 747 осіб.

На території Європи зареєстровано 478 випадків захворювання COVID-19 в 17 країнах.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.