Нью-Йорк / ілюстрація / REUTERS

За останніми даними, у Китаї підтвердили 82,1 тисяч випадків зараження коронавірусом, що менше, ніж лише в одному штаті Нью-Йорк у США, де виявили 83,7 тисяч інфікованих.

Про це повідомляє CNN з посиланням на дані центру Джона Гопкінса, який регулярно оновлює статистику зареєстрованих випадків по країнах і світу

Читайте такожКількість заражених коронавірусом у світі перевищила 935 тисяч осіб

Відео дня

Жертвами вірусу у штаті стала 1941 особа. Лише за один день там діагностували майже 4 тисячі нових хворих. За цей же період у штаті померли 278 людей. 

У місті Нью-Йорк зафіксували більш ніж половину всіх випадків штату – 45 707 та зареєстрували 1374 смерті від ускладнень. 

Як пише ТСН, за словами губернатора штату Ендрю Куомо, на спад інфекція піде приблизно наприкінці квітня.

"До цього ще місяць", - заявив посадовець, додавши, що точних прогнозів не знає ніхто. 

Також губернатор повідомив, що невдовзі у Нью-Йорку закриють усі ігрові майданчики, оскільки люди продовжують ними користуватися. "Використовуйте відкритий простір у парку, - додав Куомо. - Без тісного контакту, без баскетбольних ігор. Жодного порушення соціальної дистанції!"

Тим часом у Нью-Йорку міська поліція патрулює парки, дитячі майданчики та інші громадські простори, застерігаючи людей дотримуватися дистанції. 

Нагадаємо, у середу 1 квітня у США зареєстрували щонайменше 911 жертв коронавірусу.

За весь час поширення хвороби у країні підтвердили 216 515 випадків інфікування та понад 5 тисяч летальних випадків. 

Президент США Дональд Трамп заявив, що розглядає можливість запровадження карантину у штаті Нью-Йорк і прилеглих районах з метою запобігти поширенню вірусу в інших штатах.

Читайте також: