Ілюстрація / REUTERS

У Туреччині в рамках заходів, спрямованих на боротьбу з поширенням коронавірусу, людям, молодшим за 20 років, заборонили виходити з дому.

За словами президента країни Реджепа Таїпа Ердогана, нові правила набудуть чинності у ніч на суботу, 4 квітня, передає Deutsche Welle.

Раніше заборона на вихід з дому в Туреччині діяла для людей старших 65 років та з хронічними захворюваннями.

Відео дня

Читайте такожУ Туреччині початок туристичного сезону відклали на кінець травня

Крім того, в країні діятиме обов'язок носити на обличчі медичні маски у людних місцях, зокрема, на ринках та у магазинах.

Також для 31 турецького міста терміном на 15 днів запроваджується заборона на в'їзд та виїзд для автомобілів.

За офіційними даними турецької влади, за останню добу в країні померли від коронавірусу 69 людей. Таким чином, загалом кількість померлих від цієї недуги збільшилась до 425 осіб. Загальна ж кількість інфікованих у Туреччині зросла до 20 921 людини, найбільше випадків зафіксовано в Стамбулі - понад 12 тисяч. Наразі у країні, де живе близько 83 мільйонів людей, проведено понад 141,7 тисячі тестів на коронавірус.

Нагадаємо, наприкінці березня Туреччина закрила міжнародне авіасполучення через пандемію коронавірусу. Для переміщення між 30 найбільшими містами країни необхідно було мати спеціальні дозволи від місцевих губернаторів.