Ілюстрація REUTERS

Молоді жінки частіше стикаються з депресіями, тривожними розладами і самотністю під час перебування в карантині.

Читайте такожВчені з'ясували, що карантин негативно позначився на розвитку дітей

Такого висновку дійшли вчені Університетського коледжу Лондона. Британські дослідники вирішили з'ясувати, хто найбільш часто ризикує зіткнутися з психічними проблемами через самоізоляцію. Такі розлади, як депресія, тривожний стан і гостре почуття самотності відчувають молоді жінки. Це результати опитування 18 тис. осіб, проведеного ще в травні - на третьому місяці карантину в країні. Найчастіше проблеми з психікою зустрічалися в молодій групі з середнім віком 19 років, передає medikforum з посиланням на The Daily Mail. Трохи більше третини дівчат і чверть юнаків цього віку демонстрували симптоми депресії.

Відео дня

Але саме серед 30-річних жінок відзначилося найбільше зростання кількості психічних проблем за останні 5 років. Так під час самоізоляції у 20% 30-річних жінок з'явилися ознаки депресії, що вдвічі більше, ніж серед жінок старшої вікової групи. Пандемія COVID-19 спровокувала відчуття невпевненості і занепокоєння у населення Британії. Жінки стикалися з психологічними проблемами при карантині частіше за чоловіків в будь-якій віковій категорії.

Почуття самотності також було максимально поширене серед 30-річних жінок, з ним зіткнулася кожна третя представниця прекрасної статі і чверть чоловіків цієї вікової групи. Серед 62-річних чоловіків на депресивність поскаржилися 7%, а серед жінок - 10%. Депресії і стрес збільшують ризик розвитку фізіологічних проблем, включаючи серцево-судинні порушення і навіть пухлини.