Ілюстрація REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров’я вважає, що новим епіцентром пандемії коронавірусу тепер є Америка як частина світу, що поєднує Північну й Південну Америки.

Про це представники ВООЗ заявили на пресконференції у вівторок, 26 травня, повідомляє Громадське з посиланням на Reuters.

Зокрема, як підкреслило відомство, в Америці загалом понад 2,4 мільйона людей хворіли чи хворіють коронавірусною хворобою, з них понад 143 тисячі померли.

Відео дня

Читайте такожВООЗ прогнозує різкий пік COVID-19 замість другої хвилі

«Наш регіон став епіцентром пандемії COVID-19. … Зараз країнам не час полегшувати обмеження», — заявила керівниця ВООЗ в американському регіоні та глава Панамериканської організації охорони здоров’я Кариса Етьєн.

Вона підкреслила, що Латинська Америка вже випередила Європу й Сполучені Штати за кількістю нових випадків коронавірусу на день. Особливо непокоїть ситуація в Бразилії, а також у Перу, Чилі, Ель-Сальвадорі, Ґватемалі й Нікараґуа.

Нагадаємо, в січні-лютому епіцентром пандемії коронавірусу ВООЗ вважав Китай. У березні – Європу, водночас вважаючи, що потенційно осередком пандемії можуть стати США й Африка. 22 травня ВООЗ оголосив епіцентром пандемії COVID-19 Латинську Америку.