Цибуля є джерелом корисних мікроелементів і антиоксидантів \ ladyshelan.ru

Дієтолог зі Швеції Христина Андерссон назвала сім максимально корисних недорогих продуктів. Їхній перелік очолила цибуля.

Читайте такожНазвано продукти, здатні викликати неприємний запах з ротаЗа словами фахівця зі Швеції, нерідко можна почути думку про те, що здорове харчування – недешеве задоволення. Однак максимально корисними можуть бути доступні і недорогі продукти.

Першими з них є цибуля. Вона є джерелом безлічі корисних мікроелементів і антиоксидантів, але людям, які мають проблеми зі шлунком, слід вживати її обробленою.

Відео дня

Виданню Svenska Dagbladet дієтолог розповіла, що цей недорогий продукт "має бактерицидний ефект і містить багато вітамінів і речовин, включаючи кальцій, залізо, селен", передає medikforum.

Слідом йде капуста. Її вживання забезпечує організм мікроелементами, що захищають його від раку. При порушеннях роботи органів шлунково-кишкового тракту капуста корисна тільки приготована, не сира.

Картопля. Ще один продукт зі списку максимально корисних і недорогих. Дієтолог зі Швеції заявила, що картоплю потрібно їсти відварною і в холодному вигляді – тоді її крохмаль сприятливо впливає на рівень цукру в крові.

Бобові. Дуже багаті білком, мінералами, харчовими волокнами, вони ефективно допомагають нормалізувати рівень глюкози в крові, гормони апетиту, допомагають підтримувати здорову вагу.

Яйця. Продукт максимально корисний організму як джерело повноцінного білка з усіма необхідними амінокислотами, до того ж недорогий, зауважила експерт.

Коренеплоди. Морква, пастернак, буряк містять багато антиоксидантів і вітамінів, що підтримують імунну систему.

Цільнозерновий овес. Андерссон пояснила, що його речовини бета-глюкани позитивно впливають на рівень цукру і холестерину в крові.

Новини, які можуть вас зацікавити: