Всі жителі Уельсу до 9 листопада повинні будуть перебувати вдома \ фото REUTERS

Влада Уельсу оголосила про введення в регіоні двотижневого карантину, він почнеться ввечері 23 жовтня. Також Ірландія готується ввести найжорсткіші з весни обмеження через коронавірус.

Читайте такожБританія випередила Італію за рівнем смертності від COVID-19Всі жителі Уельсу до 9 листопада повинні будуть перебувати вдома і зможуть виходити тільки в магазин, для вправ на свіжому повітрі. Не можна буде зустрічатися з людьми з інших домогосподарств ні в приміщенні, ні на вулиці. Всі співробітники, яких можливо перевести на віддалену роботу, повинні будуть працювати з дому.

Протягом двох тижнів будуть закриті магазини, за винятком тих, які торгують товарами першої необхідності, готелі, бібліотеки, перукарні.

Відео дня

Ресторани, кафе і паби зможуть працювати тільки на винос і доставку. Крім того, в цей час люди повинні будуть носити маски в будь-яких приміщеннях, включаючи громадський транспорт і таксі. Дитячі садки залишатимуться відкритими, після канікул також відкриються початкові школи та спеціальні школи.

Минулого тижня територію Англії розділили на три частини за рівнем небезпеки зараження і відповідно жорсткості карантинних заходів. У п'ятницю до числа територій з високим рівнем ризику був віднесений Лондон. 

Крім того, в Ірландії очікується, що сьогодні, 19 жовтня, уряд прийме рішення про посилення обмежень в країні через коронавірус до найвищого - п'ятого рівня. Про це повідомляють ірландські ЗМІ з посиланням на заяви чиновників, передає kommersant.

Зараз в Ірландії діє третій рівень обмежень. П'ятий рівень обмежень забороняє збиратися за межами житлових приміщень; заборонені організовані заходи всередині приміщень, включаючи роботу кінотеатрів, театрів; робота освітніх установ переводиться в онлайн; скасовується робота спортивних секцій і спортивні заходи; бари, кафе і ресторани працюють тільки навинос або здійснюють доставку додому; працюють тільки ті магазини, які необхідні для життєзабезпечення громадян; самі громадяни повинні по можливості залишатися вдома, не йдучи від будинку далі ніж на 5 км; громадський транспорт може бути заповнений тільки на 25%.

Перевести країну на найвищий рівень обмежень рекомендував відділ Міністерства охорони здоров'я країни з експертного консультування в умовах НС санітарно-епідеміологічного характеру. На минулих вихідних захворюваність COVID-19 в Ірландії зросла і досягла рівнів, що спостерігалися на піку пандемії в квітні. У неділю виявлено 1283 нових випадки захворювання, загальна кількість хворих зросла майже до 50 тис. померли від коронавірусу в цілому 1852 людини.

Новини по темі: