Ілюстрація / REUTERS

Раніше вважалося, що ринок в місті Ухань став місцем, де зародився і почав поширюватися новий коронавірус COVID-19. Але в китайському Центрі з контролю і профілактики захворювань (CDC) вперше спростували цю інформацію.

Про це пише видання Science Alert, пише 24 канал.

Читайте такожКитайський епідеміолог розповів, як влада Уханя замовчувала правду про коронавірус

Відео дня

Зазначається, що у тварин на ринку зібрали зразки і вони дали негативний результат на нову коронавірусну інфекцію. Тобто вони не могли заразити покупців і бути проміжним господарем коронавірусу. 

Директор Центру Гао Фу сказав китайським державним ЗМІ, що ринок в Ухані став "однією з жертв".

Як йдеться у джерелі, ймовірно вірус був в Ухані до того, як були зареєстровані перші випадки. В січні вчені дослідили те,що 13 пацієнтів з 41 першого випадку не мали жодного зв'язку з уханьським ринком. 

Як повідомляв УНІАН, на початку травня у ВООЗ також припустили, що коронавірус могли занести на ринок в Ухані. Експерт ВООЗ Пітер Бен Ембарек не виключив, що хтось із покупців або продавців міг занести інфекцію на ринок, а згодом вона поширилася серед населення.

Крім того, у США деякі видання вважають, що COVID-19 був створений штучно китайськими науковцями і міг поширитися з лабораторії. Підтверджень стосовно цього немає.