Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів Північної Македонії знову запровадив комендантську годину, це сталося через раптовий сплеск захворюваності на COVID-19.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Комендантська година у столиці - Скопʼє - та ще восьми містах триватиме від 21:00 у четвер до 5:00 наступного понеділка, 8 червня.

Відео дня

Читайте такожВ Україні зафіксували рекордну кількість нових випадків COVID-19: загальна кількість інфікованих перевищила 25 тисяч осіб

За даними Міністерства охорони здоровʼя Північної Македонії, 3 червня було зафіксовано 76 нових випадків захворювання, 4 червня - 101 випадок. Міністр охорони здоров'я Венко Філіпче заявив, що епідемія знову шириться через недбалість громадян і недотримання ними рекомендацій.

Президент Північної Македонії Стево Пендаровскі 31 травня продовжив надзвичайний стан ще на 15 днів.

Загалом у Північній Македонії, населення якої становить 2,1 млн людей, досі зафіксовано 2 тис. 492 інфікованих коронавірусом, померли 145 людей.

Раніше УНІАН повідомляв, що за минулу добу в світі зареєстровано 130,4 тисячі нових випадків захворювання смертельним коронавірусом, що стало рекордом за весь час пандемії. Таким чином, станом на 8:30 четверга, 4 червня, у світі зафіксовано 6 мільйонів 511 тисяч 696 випадків захворювання.