Ілюстрація / REUTERS

Людство через стрімке поширення коронавірусу зрозуміло, що наслідки пандемії можуть мати глобальні масштаби.

Таку думку в інтерв’ю «Апострофу» висловив Кент Колдер, директор Центру східно-азійських досліджень Едвіна Райшауера й віце-декан Школи передових міжнародних досліджень Пола Нітце при Університеті Джона Гопкінса.

Читайте такожМалайзія змінила протокол лікування COVID-19: пацієнтів виписують вже за два тижні - ЗМІ

Відео дня

Він зазначив, що пандемія набула дійсно глобального масштабу і може мати довготривалі деструктивні наслідки.

«Насамперед страждає економіка – високе безробіття, падіння економічного зростання і структурна трансформація. Відбувається значний перехід працівників в режим віддаленої роботи через інтернет, в той час як авіалінії, готелі, туризм і традиційна торгівля несуть катастрофічні збитки. По-друге, відбуваються зміни в медицині – пандемія продемонструвала, як важливо, щоб система охорони здоров'я мала достатньо медичного обладнання, лікарні були готові приймати хворих і проводити тестування, і як важливо планувати наперед. По-третє, ми побачили зміни у соціальному житті – суспільство повинно було продемонструвати швидку відповідь і готовність до дотримання соціальної дистанції», – відзначив Колдер.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 26 травня зареєстровано 21 тис. 584 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 644 летальні, 7 тис. 575 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 339 нових випадків.