Вчені відзначили шкідливість вживання кави натщесерце \ фото pixabay.com

Вченими виявлена небезпека ранкової кави, що випивається натщесерце - ця звичка порушує метаболізм і нормальний рівень цукру, сприяючи його підвищенню.

Читайте такожІспанські дієтологи визначили, що робить каву шкідливоюНаукові фахівці Батського університету встановили, що ранкова звичка мільйонів людей по всьому світу – випивати каву після пробудження для відчуття бадьорості – може шкодити здоров'ю. Ними було виявлено властивість такої кави негативно впливати на процеси метаболізму і порушувати рівень цукру в крові, роблячи його більш високим, передає medikforum з посиланням на British Journal of Nutrition.

Рідкісні епізоди з вживанням ранкової кави до сніданку не становлять загрози, але систематичне вживання кави натщесерце становить реальну небезпеку, констатують вчені. Подібна звичка може сприяти розвитку цукрового діабету.

Відео дня

Вчені провели експеримент за участю декількох десятків людей, які по-різному вживали цей напій. Одні добровольці починали ранок з кави на голодний шлунок, інші спочатку снідали і лише потім пили її. Дослідники перевіряли кров випробовуваних. Крім цього, враховувалася якість сну, ступінь недосипу.

Автори роботи дійшли висновку, що найбільшу небезпеку для метаболізму і процесів регуляції рівня цукру в організмі становить ранкова кава, що випивається натщесерце після неспокійної або безсонної ночі.

"Ми знаємо, що майже половина з нас прокидається вранці і, перш ніж щось зробити, п'є каву. Але кофеїн певним чином впливає на контроль рівня цукру в крові – він порушується, коли організм насамперед отримує дозу кофеїну, особливо після безсонної ночі. Ранкова кава на голодний шлунок погіршує метаболізм глюкози, що потенційно здатне привести до діабету», - заявив провідний автор дослідження професор Джеймс Беттс.

Вчений зазначив, що знизити ризики даного порушення можна, якщо випивати каву не перед сніданком, а після нього.

Новини по темі: