До початку вакцинації від коронавірусу у світі можуть померти 2 мільйони людей  / фото REUTERS

Кількість жертв пандемії COVID-19 може перевищити 2 мільйони ще до початку масового використання вакцини.

Читайте також"Вірус вийшов з-під контролю": в ООН визнали, що провалили випробування пандемією

Про це заявив голова програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в сфері охорони здоров‘я Майк Раян, пише 24 канал з посиланням на ABC.

Відео дня

На сьогодні, за ​​даними ВООЗ, від ускладнень, викликаних коронавірусом, у світі померли понад 980 тисяч людей.

За словами Раяна, якщо не вжити узгоджених дій, то перш ніж відбудеться широка вакцинація, число жертв не лише подвоїться, а й перевищить цю позначку.

"Настав час дій з кожного аспекту цього стратегічного підходу. Справжнє питання, чи ми готові разом діяти, щоб уникнути цієї цифри? Звичайно, це неможливо уявити, але це не є неможливим, бо ми, як виглядає, втратимо один мільйон людей за дев‘ять місяців", – сказав представник ВООЗ. 

Коронавірус у світі: що відомо станом на 26 вересня

  • Понад 32,5 мільйона людей у світі інфікувалися COVID-19. При цьому понад 22, 5  млн хворим вдалось одужати. Кількість померлих у світі наближається до позначки у мільйон – зараз їх понад 988 тисяч.
  • Україна у регіональному переліку займає 25-те місце: між Ізраїлем та Канадою. Минулої доби у країні виявили 3 тис. 833 випадки коронавірусу, 76 хворих померли і 1 тис. 740 одужали. Всього з початку пандемії в Україні виявлено 195 тис. 504 інфікованих коронавірусом, померли 3 тис. 903, одужали - 86 тис. 873 осіб. Кількість активних хворих станом на ранок 26 вересня - 104 тис. 728 особа.
  • Китай схвалив клінічні випробування на людях вакцини проти коронавірусу, яка була вироблена з використанням клітин комах.
  • Країни Євросоюзу, Велика Британія, а також країни-партнери ЄС погодили план вакцинації від COVID-19. Згідно з ним, на першому етапі щеплення повинні отримати 40% їхнього населення. І такі наміри відрізняються від планів, які склали в ВООЗ.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) включила до переліку допущених до клінічних випробувань розроблювану в Казахстані вакцину від коронавірусу COVID-19. Всього списку 33 вакцини з 19 країн світу.
  • Потенційної вакцини проти коронавірусу вистачить на 5-10 років, пише Reuters.