Вакцина від COVID-19 - стало відомо, коли Європа почне вакцинувати від коронавірусу громадян/ Фото: REUTERS

Громадян країн-членів Євросоюзу почнуть вакцинувати від COVID-19 вже навесні 2021 року.

Про поставки запланованої вакцини повідомила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, пише Reuters.

Читайте такожУ Німеччині на місяць введуть суворий карантин

Відео дня

«Великі поставки повинні початися вже у квітні», – відповіла вона.

За її словами, у найкращому випадку фармацевтичні компанії зможуть постачати до 50 мільйонів вакцин від COVID-19 у місяць.

27 жовтня стало відомо, що не все населення Євросоюзу зможуть щепити від небезпечної недуги.

Усього ЄС отримує понад 1 мільярд доз потенційних вакцин  від COVID-19 трьох розробників, перемовини ведуть і з іншими компаніями щодо резервування ще мільярда флаконів.

Вакцини від COVID-19: що відомо

  • Китай схвалив клінічні випробування на людях вакцини проти коронавірусу, яка була вироблена з використанням клітин комах.
  • Країни Євросоюзу, Велика Британія, а також країни-партнери ЄС погодили план вакцинації від COVID-19. Згідно з ним, на першому етапі щеплення повинні отримати 40% їхнього населення. І такі наміри відрізняються від планів, які склали в ВООЗ.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) включила до переліку допущених до клінічних випробувань розроблювану в Казахстані вакцину від коронавірусу COVID-19. Всього списку 33 вакцини з 19 країн світу.
  • Потенційної вакцини проти коронавірусу вистачить на 5-10 років, пише Reuters.
  • Далеко не всі українці згодні вакцинуватися, щоб захиститися від коронавірусу. Тільки 47% громадян зізналися, що готові зробити відповідне щеплення, після того, як вакцину схвалить Всесвітня організація охорони здоров'я. Ще 42% українців заявили, що не збираються робити щеплення.