В Ізраїлі з початку пандемії було виявлено 310 254 інфікованих коронавірусом / фото REUTERS

В Ізраїлі з 1 листопада вакцину від коронавірусу Brilife почнуть випробовувати на людях.

Як заявив Інститут біологічних досліджень імені Вейцмана, гельсінська комісія МОЗ дозволила приступити до проведення першого етапу клінічних випробувань ізраїльської вакцини від коронавірусу на людях, повідомляє Newsru.co.il.

Клінічні випробування почнуться 1 листопада, для цього підготовлено 25 тисяч порцій вакцини.

Відео дня

Читайте такожУ Британії розраховують на вакцину від COVID-19 у першій половині 2021 року

Випробування вакцини триватимуть не менше ніж півроку і включатимуть в себе декілька етапів. У першому етапі візьмуть участь 80 добровольців у віці від 18 до 55 років, які не мають проблем зі здоров'ям. Вакцинація проводитиметься в медичних центрах «Шиба» і «Адаса». На першому етапі вакцину отримають двоє людей. Залежно від їх реакції на неї, вакцину почнуть отримувати інші добровольці.

На другому етапі вакцину отримають 960 добровольців старших від 18 років. Очікується, що цей етап почнеться в грудні і проходитиме одночасно в декількох лікарнях. На цьому етапі вчені шукатимуть ефективне дозування вакцини і стежитимуть за її безпекою.

На третьому етапі, який, як очікується, почнеться у квітні, вакцину буде перевірено на 30 тисячах добровольців. Це останній етап випробувань, і в разі його успішного завершення, вакцина може бути схвалена для масового застосування.

В Ізраїлі з початку пандемії було виявлено 310 254 заражених коронавірусом. На цей час заражені 14 002 особи. 293 846 одужали після коронавірусу. 2 404 хворих на COVID-19 померли.

Вакцина від COVID-19: що відомо

  • За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, всього в світі проводиться близько 700 тестування вакцини від COVID-19. У ВООЗ розраховують на початок вакцинації від COVID-19 в середині 2021 року.
  • Україна є учасником глобальної ініціативи ВООЗ про рівний доступ до майбутньої вакцини від коронавірусної хвороби.
  • 16 жовтня заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко поінформував, що Україна планує отримати вакцину від коронавірусу компаній AstraZeneca або Novavax після їх реєстрації виробниками і перекваліфікації ВООЗ.
  • В Україні також розробляють вакцину від коронавірусу. Сьогодні, 26 жовтня, глава МОЗ Максим Степанов заявив, що в разі успішних випробувань вітчизняної вакцини, приблизно через рік вона буде готова до застосування.