Ілюстрація / REUTERS

Здатність відчувати почуття інших і співчувати їм може бути наслідком певного набору генів.

Читайте такожВчені відкрили нове захворювання

Такого висновку дійшли дослідники з Університету Королеви Марії в Лондоні, повідомляє medikforum з посиланням на The Daily Mail. Всім подобаються люди добрі та чутливі, але ці дві якості нелегко в собі виробити, особливо якщо людина постійно стикається з грубістю, невдачами і з жорстокістю світу. Однак дослідження британських вчених показало, що чутливість може критися в генах людини, але й розвиватися при вихованні і певному життєвому досвіді. Дослідники виявили, що деякі люди були більш добрими, ніж інші, причому половина цих відмінностей була спадковою.

Відео дня

Подібні результати отримані після спілкування з 2 800 однояйцевими і неоднояйцевими 17-річними двійнятами з Великобританії. Встановлено, що число людей з генами чутливості приблизно в 5 разів більше, ніж спочатку припускалося. Раніше дослідники висловлювали думку про те, що лише 10% людської доброти і чуттєвості пояснюється генетикою. Нове відкриття проливає свіже світло на те, як ми заводимо близькі зв'язки з людьми і ведемо себе при різних ситуаціях від спілкування на робочому місці до різного роду вечірок.

«Ми відрізняємося один від одного за ступенем чутливості через накопичений життєвий досвід, але і за тим, який вплив цей життєвий досвід впливає на нас, - розповідає автор дослідження професор Майкл Плесс. - Наука завжди припускала, що у чутливості є генетична основа. І ось вперше ми змогли реально оцінити, який саме обсяг чутливості може пояснюватися генетичними факторами».