Діти самі попросили забрати їх до лікарні / фото прес-служба поліції

На Житомирщині поліція почала розслідування за фактом нападу матері трьох неповнолітніх дітей на поліцейського.

Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіції у Житомирській області.

У поліції зазначили, що подія сталась в одному з сіл Овруцького району 18 лютого. Назву села правоохоронці не вказують з етичних міркувань в інтересах дітей.

Відео дня

Згідно з повідомленням, у рамках профілактичного рейду працівники органу опіки і піклування приїхали до помешкання, де проживає неблагонадійна родина.

Читайте такожНа Тернопільщині ревнивий чоловік завдав майже 40 ножових поранень собі і дружині (фото)

«46-річна жінка має на вихованні трьох неповнолітніх дітей – 13-річну доньку та двох синів відповідно 11-ти та 7-ми років. На обліку соціальних служб сім’я перебуває з 2012 року. Мати раніше уже неодноразово притягувалась до адміністративної відповідальності за різні правопорушення, у тому числі й за невиконання батьківських обов’язків по вихованню дітей»,- йдеться у повідомленні.

За даними відомства, всередині помешкання учасники рейду застали повний безлад, холодних і голодних дітей і їх матір, яка перебувала у нетверезому стані. Старші діти самі попросили забрати їх до лікарні, де вони змогли б відігрітись і поїсти.

Однак матір стала перешкоджати вилученню дітей та їх передачі прибулим медикам. За таких обставин на місце події було викликано поліцейських, у присутності яких соціальні працівники змогли завершити процедуру вилучення дітей з кризових умов.

«Поліцейські провели з жінкою профілактичну бесіду й теж залишали її помешкання. Однак жінка раптом схопилась за ножа і кинулась з ним навздогін інспектору, висловлюючи погрози. Правоохоронець помітив такі дії й вибив з рук жінки небезпечний предмет», - повідомили у відомстві.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Подібні дії за чинним законодавством караються виправними роботами, піврічним арештом, обмеженням чи позбавленням волі строком до 3 років. Триває розслідування.

Також зазначається, що троє неповнолітніх дітей, вилучених із родини, нині перебувають у медичному закладі, де їх станом опікуються медики. Вирішується питання про місце їх подальшого перебування.