У Харкові школярі "замінували" школу / фото УНІАН

У Харкові неправдиве повідомлення про замінування школи зробили двоє семикласників.

Як повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Харківській області, сьогодні о 9:13 до чергової частини Київського відділу поліції надійшла інформація про те, що у школі на вулиці Лермонтовській закладена вибухівка.

Читайте такожУ Одесі через "замінування" з аеропорту евакуювали понад 400 осіб

Відео дня

Зазначається, що в ході ретельного обстеження навчального закладу та прилеглої території жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин правоохоронці не виявили.

«Під час проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили винуватців даної події. Ними виявились 12 та 11-річні учні цієї ж школи. Зі слів підлітків, вони вирішили пожартувати і повідомити до поліції про замінування», - йдеться у повідомленні.

Інформація зареєстрована у Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Київського відділу поліції. Вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Також вирішується питання про притягнення батьків школярів до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу про адміністративні правопорушення.

Як повідомляв УНІАН, 23 квітня у Києві повідомили про нібито загрозу вибуху в аеропорту "Київ" імені Ігоря Сікорського ("Жуляни").