СБУ заявляє про блокування незаконних операцій в порту «Південний» / Фото УНІАН

Служба безпеки України заявляє про блокування незаконних угод на державному підприємстві «Морський торговий порт «Южний» (Одеська обл.), яке є одним з найбільших стивідорів, які працюють у морському торговому порту «Південний».

Читайте такожДБР викрило розтрату понад 9 мільйонів держкоштів на «Київському бронетанковому заводі»

Як повідомили УНІАН у прес-службі управління СБ України в Одеській області, співробітники спецслужби розкрили і блокували схему з розкрадання грошей.

Відео дня

Зокрема, встановлено, що двоє посадових осіб держпідприємства вносили неправдиві дані в реєстр на перерахування соціальних виплат. Насправді гроші надходили на банківські карткові рахунки знайомих зловмисників.

Як зазначається, оперативники задокументували, що впродовж 2018-2019 років чиновники перерахували на користь «підставних» осіб майже 2,5 млн грн.

Під час обшуків за місцем роботи і проживання фігурантів провадження правоохоронці виявили документи, які підтверджують протиправну діяльність.

Учора двом зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених статтею 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про їх відсторонення від виконання посадових обов'язків й обрання запобіжного заходу. Триває слідство.

В управлінні нагадали, в листопаді 2017 року співробітники Служби безпеки України також задокументували факти розкрадання бюджетних грошей колишніми посадовими особами порту, серед яких - провідний бухгалтер держпідприємства. Відносно цих осіб вже оголошено обвинувальні вироки.

Цього року заходи з викриття та блокування незаконної діяльності проводились спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2017 року затримали бухгалтера державного підприємства «Морський торговий порт «Южний», підозрюваного в завданні збитків підприємству в розмірі 5 млн грн.

Довідка УНІАН. Держпідприємство «Морський торговий порт «Южний» є одним з найбільших стивідорів, які працюють у морському торговому порту «Південний».