Озброєні жінки грабували людей похилого віку / фото: www.depo.ua

На Сумщині поліція викрила жіноче злочинне угруповання, яке вчиняло розбійні напади у регіоні.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Сумській області, 7 листопада співробітники поліції оголосили підозру за вчинення розбійних нападів членам жіночої організованої злочинної групи.

За даними правоохоронців, ряд злочинів, жертвами яких були люди похилого віку, було скоєно на території області навесні цього року.

Відео дня

У ході розслідування працівники управління кримінального розшуку ГУ НП області встановили, що до вчинення розбійних нападів були причетні три жінки: одна - з Конотопа, інші – сумчанки.

«Організаторкою злочинної групи виявилася раніше неодноразово судима за скоєння грабежів 41-річна мешканка міста Конотоп, родичка колишнього кримінального «авторитета». Її співучасниці та члени групи – дві 30-річні жительки м. Суми. Час від часу, вирушаючи на чергову «справу», організаторка залучала в якості водія ще одного свого 27-річного знайомого сумчанина», – зазначається у повідомленні.

Працівники поліції вже довели причетність жіночої ОЗГ до скоєння мінімум двох розбійних нападів: на 66-річного жителя Глухівського району та на 90-річну пенсіонерку з Конотопського району. У першого вони під загрозою ножа забрали з будинку 15 тисяч гривень, а у другої, завдавши кілька ударів молотком по голові та рукам, відібрали 6 тис. грн та кілька речей побутового вжитку.

Під час слідчих дій вдома у підозрюваних правоохоронці знайшли та вилучили деяке майно потерпілих, а також холодну зброю і так звані «сувенірні» купюри номіналом 500 грн кожна.

Наразі організаторка групи у відповідності до рішення суду знаходиться під вартою. Одна з членів групи поміщена під домашній арешт, інша – оголошена в розшук. Жінкам повідомлено про підозру у скоєнні розбійного нападу в складі організованої злочинної групи (ч. 4 ст. 187 КК України). Водію також повідомлено про підозру у скоєнні розбійного нападу (ст. 187 КК України).

«Проте поліцейські не виключають, що вони причетні до ряду інших майнових злочинів, скоєних відносно літніх жителів Сумщини, в тому числі – крадіжок, грабежів та шахрайств, і проводять відповідні перевірки», – наголошується у повідомленні.

При цьому в поліцейському главку УНІАН уточнили, що на території Сумщини вперше затримали членів ОЗГ, що складалася із жінок.

Досудове розслідування триває.