Чоловік збив дівчину, керуючи автівкою у нетверезому стані / фото: поліція Сумської області

У Сумах нетверезий водій на смерть збив на пішохідному переході 24-річну дівчину і втік з міста на таксі.

Як повідомили УНІАН у прес-службі управління патрульної поліції в Сумській області, дорожньо-транспортна пригода трапилася в обласному центрі 17 листопада близько 19:40 на вулиці Героїв Крут.

Читайте такожУ Києві п’яні молодики побили охоронця, постраждалий у реанімації (відео)

Відео дня

«Попередньо, водій транспортного засобу Opel Vectra, за обставин, які на даний момент з’ясовуються, допустив наїзд на 24-річну жінку, яка переходила проїжджу частину. Внаслідок ДТП жінка отримала множинні тілесні ушкодження, з якими її доправили до лікарні, де від отриманих травм вона померла. Водій місце ДТП залишив», – зазначається у повідомленні.

Того ж вечора, близько 22:30, під час розшукових заходів автомобіль підозрюваного був виявлений у Сумах. Він мав механічні пошкодження, характерні для ДТП, однак водія на місці не було.

Поліцейські з’ясували, що останнім часом цим легковиком керував 39-річний житель м. Охтирка. У вересні цього року на нього вже складали адміністративні матеріали за керування у стані алкогольного сп’яніння та відсутності необхідних для водія документів.

Зазначається, що сьогодні близько 01:20 на автодорозі Н-12 «Суми-Полтава» на дорожній станції патрульної поліції правоохоронці зупинили автомобіль «таксі» з трьома пасажирами, які мали явні ознаки алкогольного сп’яніння. Під час перевірки документів з’ясувалося, що один із чоловіків відповідав орієнтуванню, а самі пасажири нервували та плуталися у показах.

Всіх трьох пасажирів у супроводі правоохоронців було доправлено назад в обласний центр, до Сумського відділу поліції.

За фактом смертельної ДТП розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України, в рамках якого остаточно з’ясовуються всі обставини та причини аварії.

За інформацією начальника Сумського відділу поліції Павла Карабути, наразі встановлено, що троє чоловіків 35-ти, 37-ми та 39-ти років вживали в Охтирці спиртне, після чого вирішили продовжити відпочивати уже в обласному центрі. На автомобілі одного з них і вирушили в Суми, де потрапили у ДТП. Після цього вони полишили місце аварії, кинули свій автомобіль в іншому місці й викликали таксі, щоб повернутися на ньому додому.

Вказаних осіб затримали поблизу Охтирки в с. Климентове на стаціонарному посту патрульної поліції, що розташований біля мосту через річку Ворскла – майже за 70 км від Сум.

«Чоловік, який перебував за кермом Opel Vectra, затриманий у порядку ст. 208 КПК України і йому буде оголошено про підозру», – уточнив Карабута.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 17 листопада водій таксі влаштував у Києві ДТП, після чого, намагаючись утекти, влетів в автівки, що стояли на світлофорі.