Антикваріат чоловік заховав у книгу-тайник / СБУ

Житель Житомирщини 19 січня намагався вивезти у Білорусь предмети антикваріату, заховавши їх у книгу-тайник.

Читайте такожСБУ викрила двох чоловіків, які від імені журналіста надсилали погрози Генконсульству Польщі у ЛьвовіЯк повідомила кореспонденту УНІАН керівник прес-служби СБУ у Житомирській області Ірина Мартинюк, вчора на Житомирщині співробітники Служби безпеки України (СБУ) попередили контрабанду культурних цінностей до Республіки Білорусь.

«Оперативники спецслужби встановили, що мешканець обласного центру скуповував у місцевих колекціонерів предмети старовини для подальшого перепродажу за кордон», – сказано у повідомленні.

Відео дня

Мартинюк уточнила, що під час огляду особистих речей контрабандиста, який слідував потягом міжнародного сполучення «Кишинів – Санкт-Петербург», на залізничній станції «Овруч» міжнародного залізничного пункту пропуску «Виступовичі-Словечне» митного посту «Овруч» правоохоронці виявили та вилучили вісім предметів антикваріату – три «георгіївські» хрести та п’ять срібних і мідних монет Царської Росії.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину) та ч. 1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії. Предмети контрабанди направлено на мистецтвознавчу експертизу.

Відкрите кримінальне провадження / СБУ

Оборудку задокументували співробітники Управління СБ України в Житомирській області спільно з митниками та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Раніше УНІАН повідомляв, як СБУ блокувала імпорт брендового одягу на мільйони доларів за заниженою вартістю.