Одна дитина намагався вистрибнути з четвертого поверху / фото Informburo.kz

В Одесі мати покинула замкненими в квартирі двох малолітніх хлопчиків, одна дитина намагалась вистрибнути з четвертого поверху.

Читайте такожУ Луцьку п'яна матір покинула немовля у візочку на вулиці – дитину госпіталізували

Як повідомили УНІАН у прес-службі управління Патрульної поліції в Одеській області, 25 січня на лінію «102» звернулися мешканці одного з багатоквартирних будинків на вулиці Семінарській, які заявили про покинутих дітей у сусідній квартирі.

Відео дня

Заявники розповіли прибулим інспекторам, що сусідка 24 січня замкнула дітей самих у квартирі та кудись пішла.

«10-річний і 3-річний хлопчики, залишившись без нагляду дорослих, плакали і просили про допомогу. За словами сусідів, щоб хоч якось вибратися із замкненої квартири, старший хлопчик відчинив вікно і намагався стрибнути з четвертого поверху», - розповіли в прес-службі.

Зазначається, що після численних спроб поліцейським вдалося зв'язатися з матір'ю дітей телефоном. Пізніше жінка, яка перебувала в стані алкогольного сп'яніння, прийшла додому.

«Відімкнувши квартиру, поліцейські жахнулися умовами, в яких живуть діти. Скрізь був бруд, безлад, дуже неприємний запах...» - йдеться в повідомленні поліції.

Патрульні викликали на місце події інспектора ювенальної превенції і фахівця територіального відділу з прав дітей, склали акт обстеження житлових умов. Також на 30-річну жінку склали протокол за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення за невиконання батьківських обов'язків з виховання дітей.

Наразі представники профільних служб проводять відповідну роботу, додали в ГУ Патрульної поліції.