Противники акції "ОПЗЖ" (за оцінками кореспондента Суспільного, не менше 60 людей) тримали плакати: "Іншою мовою, крім української, Української Держави не збудуєш" / фото suspilne.media

У Харкові внаслідок сутичок під час акції, яка пройшла біля Харківської обласної державної адміністрації, постраждали двоє осіб.

Як повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Харківській області, в акції взяли участь близько 200 осіб.

Читайте такожУ Харкові активісти знесли пам'ятник маршалу Жукову (відео)

Відео дня

«Під час заходу відбулася незначна штовханина, яка була локалізована силами поліції. В ході акції невідома особа розпилила сльозогінний газ, в результаті чого за медичною допомогою звернувся 38-річний громадянин та поліцейський», - йдеться у повідомленні.

Також потерпілий громадянин повідомив до поліції про те, що його вдарили та бризнули в обличчя з газового балончика.

Оператора "СТБ" Олександра Бринзу і працівника поліції забрала швидка / фото suspilne.media

Інформація зареєстрована у Єдиному обліку заяв і повідомлень Київського відділу поліції. Перевірка інформації триває.

Учасники мітингу "за захист російської мови" на чолі з лідером міського осередку "ОПЗЖ" Андрієм Лесиком тримали плакати "Ні — дискримінації російської мови" / фото suspilne.media

За інформацією місцевих ЗМІ, сьогодні у Харкові представники націоналістичних організацій зірвали акцію прихильників «Опозиційної платформи – За життя!», які вимагали збільшити обсяг російськомовного викладання у школах. Пікет був пов'язаний з прийняттям нового закону про повну загальну середню освіту.