У Києві затримано бойовика «ДНР», який з пістолета поранив поліцейського.

Як повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України, в Деснянському районі Києва в ніч на 25 січня в одному із закладів відпочинку перебували поза службою, у цивільному одязі, без зброї дільничні офіцери поліції.

«До них підійшов невідомий та почав провокувати конфлікт, нецензурно лаючись, а потім запропонував продовжити з’ясовувати стосунки на вулиці. На відео з камери спостереження видно чоловіка, який, очікуючи на своїх опонентів, зарядив зброю», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Конфлікт зловмисник продовжив лайкою, а потім дістав з кишені пістолет, направив його на одного з офіцерів поліції та здійснив постріл. «Однак сталася осічка. Тоді нападник вистрелив у груди другому поліцейському. У момент, коли дільничний офіцер нахилився над пораненим колегою, стрілець приставив до його голови пістолет і знову натиснув на спусковий гачок. Але і цього разу зброя дала збій», - повідомляє поліція.

Читайте такожВ Авдіївці затримали бойовика з "Оплоту"

Після цього зловмисник втік. На місце негайно виїхали слідчо-оперативна група поліції та керівництво ГУНП у місті Києві. Було встановлено, що вогнепальне поранення отримав 25-річний дільничний офіцер поліції Деснянського управління.

Особу стрільця швидко встановили. «Ним виявився 36-річний раніше неодноразово судимий за тяжкі злочини уродженець Донецької області. Відповідно до інформації на сайті «Миротворець», чоловік проходив службу в незаконних збройних формуваннях так званої «ДНР», є командиром розвідки підрозділу «Оплот», брав участь у боях під Дебальцевим та Іловайськом», - сказано в повідомленні .

Вже за кілька годин зловмисника затримали на одній з вулиць столиці, а за місцем його проживання вилучили куртку, в якій він був у момент злочину, та мобільний телефон.

Читайте такожНа Донеччині судитимуть терориста, який був гранатометником і снайпером "Л/ДНР"

Слідчі Деснянського управління поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Києва оголосили чоловіку про підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. До обрання запобіжного заходу його затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Поранений офіцер поліції прооперований, перебуває під наглядом лікарів. Його стан задовільний.