На Львівщині на подвір’я приватного будинку впав снаряд / фото Міністерство оборони України

У Міністерстві оборони заявили, що вірогідною причиною падіння зенітної ракети на подвір’я приватної садиби на Львівщині стала несправність боєприпасу.

Про це повідомили в Управлінні комунікацій та преси оборонного відомства з посиланням на міністра оборони Андрія Тарана.

У Міноборони нагадали, що під час планових заходів з бойової підготовки бригади проводилися пуски зенітних керованих ракет (ЗРК). Одна з таких ракет впала у двір. В результаті ніхто не постраждав, нічого не зруйновано.

Відео дня

Читайте такожДальність ураження 120 кілометрів: в Україні провели успішні випробування ракетного комплексу "Вільха-М" (відео)

Керівник оборонного відомства зазначив, що, за попередніми результатами розслідуванням, "вірогідною причиною цього інциденту стала технічна несправність ракети, виробленої у 1985 році, тобто 35 років тому".

Міністр уточнив, що минулого року ракета була перевірена та визнана придатною для використання, але далася взнаки застарілість бортової апаратури.

"Мною прийнято рішення призупинити стрільби ЗРК до завершення розслідування та проведення додаткової експертизи усіх ракет даної серії", – заявив Таран.

Як повідомляв УНІАН, 2 квітня у Яворівському районі Львівської області на подвір’я будинку в приватному секторі впав снаряд.