Причини загоряння встановлюються / Facebook, Віталій Кличко

Найбільший український оператор телекомунікацій «Укртелеком» заявляє про пошкодження кабельних мереж компанії внаслідок сьогоднішньої пожежі у підземному колекторі на Хрещатику.

Читайте такожЧерез пожежу на Хрещатику знеструмлено близько 80 будинків, боротьба з вогнем продовжується (фото)Про це повідомив директор департаменту корпоративних комунікацій «Укртелекому» Михайло Шуранов у Facebook.

За його словами, внаслідок пожежі кабельні мережі пошкоджено в одному з міських колекторів КП ШЕУ Шевченківського району Києва.

Відео дня

У цьому зв’язку він наголосив, що аварійні бригади «Укртелекому» чекають дозволу Державної служби України з надзвичайних ситуацій на доступ до приміщення колектору для початку аварійних робіт.

«Термін отримання доступу залежить від того, як швидко колектор буде очищено від диму. Це може бути як сьогодні, так і завтра. Під час пожежі постраждали як магістральні, так і місцеві канали зв’язку. Магістральні оптичні канали «Укртелеком» переключив на альтернативні лінії зв’язку, а локальна мережа очікує ремонту», - заявив Шуранов.

Він додав, що в міському колекторі, що простягається від Бессарабки до Європейської площі, розташовані високовольтні електричні лінії електропостачання та лінії зв’язку, в яких відсутня напруга.

Як повідомляв УНІАН, 5 квітня о 01:47 у підземному колекторі по вулиці Хрещатик, 7 виникла пожежа електрокабелів. О 8:40 загорання рятувальники локалізували, а о 9:33 – ліквідовували.

За інформацією ПАТ «Київенерго», що здійснює обслуговування обладнання, відключені частково від електропостачання вулиці Хрещатик, Десятинна, Трьохсвятительська, Володимирська, провулок Музейний, орієнтовна кількість будинків- близько 80.

Причини загоряння встановлюються.