Скандал набув суспільного резонансу / фото: REUTERS

На Сумщині у 59-річної жительки села Козацьке Конотопського району області Олени Грищенко додаткове лабораторне дослідження підтвердило смерть від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Про це сьогодні, 8 квітня, на своїй сторінці у Facebook повідомив Конотопський міський голова Артем Семеніхін.

«Офіційно. Ми отримали остаточні результати лабораторного дослідження аналізів другої померлої з села Козацьке Конотопського району пані Грищенко О.М. від лабораторії МОЗ міста Києва. Коронавірус у неї підтвердився», – написав Семеніхін.

Відео дня

Сьогодні ж під час щоденного онлайн-брифінгу в Сумській облдержадміністрації в.о. директора державної установи «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Збаражський також підтвердив цю інформацію.

«Учора надійшли результати лабораторного дослідження із референт-лабораторії із міста Києва. У жінки встановлено коронавірус. Протокол досліджень буде направлено у Конотоп сьогодні», – зазначив посадовець.

Як повідомляв УНІАН, 31 березня у Конотопі Сумської області зафіксували другу смерть від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Попередньо, померла 59-річна жінка заразилася в інфекційному відділенні Конотопської центральної районної лікарні, де вона перебувала в одній палаті із 78-річною ворожкою із с. Козацьке Конотопського району, яка померла від коронавірусу 25 березня.

Донька 59-річної померлої в Конотопській ЦРЛ жінки оприлюднила довідку з вірусологічної лабораторії ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України», яка свідчить про те, що ПЛР-тест матері був негативним.

Донька наголосила, що з померлою матір’ю їй не дозволили попрощатися, сама вона через «пусті обвинувачення» потрапила «під загальне цькування», а знайомі почали відвертатися.

Окрім того, вона звинуватила Конотопського міського голову Семеніхіна нібито в розсіюванні паніки та використанні неперевіреної інформації.

Водночас Семеніхін оприлюднив у Facebook ряд документів, що підтверджують смерть 59-річної жительки с. Козацьке саме від коронавірусу. Серед них – і довідка Сумського обласного лабораторного центру, схожа на ту, що її оприлюднила Приходько.

Семеніхін повідомив, що готує заяву до правоохоронних органів.

«Пишу заяву в поліцію для відкриття кримінального провадження із приводу недостовірної інформації від Сумського лабораторного центру, що видав дві зовсім протилежні одна одній довідки, оприлюднення яких збурили громаду в непростий час карантину», – заявив мер.