У журналіста відібрали велику суму грошей / скріншот з відео

У Харкові побили і пограбували журналіста та активіста Олексія Кусова.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, додавши відео інциденту.

За його словами, 20 квітня у дворі його будинку на нього напали двоє невідомих. На записі видно, як двоє чоловіків підбігають ззаду і валять його на землю, після чого б'ють. Потім нападники тікають, а жертва встає і стріляє в їх бік.

Відео дня

Читайте такожУ Чернігові поліція розслідує публічні погрози журналісту у соцмережах

"Я відкривав вогонь, але без окулярів погано поцілюю. Хочу сказати тим, хто заплатив за цю маячню: ваші умови, залякування і бабло мені не потрібні", - заявив Кусов.

Як повідомили у прес-службі поліції, наразі встановлюються особи нападників. За їх даними зловмисники заволоділи барсеткою потерпілого з грошовими коштами у розмірі 40 тисяч гривень та кредитними картками.

«20 квітня о 22:40 до Шевченківського відділу поліції зі служби «102» надійшло повідомлення про те, що по вулиці Шатилівській на 35-річного чоловіка поблизу будинку проживання напали двоє невідомих. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст.186 (грабіж) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 4 до 6 років», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі поліція почала перевірку за фактом нападу охоронця Свято-Іллінського чоловічого монастиря УПЦ МП на жінку-фотокореспондента, яка знімала богослужіння.