Ан-26 - ДБР озвучило чотири версії падіння військового літака під Харковом: деталі / REUTERS

Державне бюро розслідувань назвало чотири версії катастрофи військового літака Ан-26 поблизу Чугуєва Харківської області.

Про це йдеться в повідомленні на сайті бюро.

Читайте такожЯк падав Ан-26: реконструйована хронологія авіакатастрофи під Харковом

«Перевіряються такі версії слідства: катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату; катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем; неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за керування польотами; неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі встановлюються усі обставини катастрофи.

Розслідування перебуває на контролі керівництва Державного бюро розслідувань.

Падіння літака Ан-26 в Чугуєві: що відомо 26 вересня

  • 25 вересня ввечері у Харківській області поблизу Чугуєва зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба.
  • За даними диспетчера аеродрому, на борту літака Ан-26 перебували 27 осіб (одного курсанта не допустили до виконання польоту). Загинули 22 особи, ще 2 постраждали.
  • Сьогодні вранці було знайдено тіло одного загиблого, пошуки ще двох осіб тривають.
  • Створено Державну комісію для з’ясування причин та обставин катастрофи. Очолив комісію віце-прем’єр-міністр Олег Уруський.
  • Слідчі ДБР відкрили провадження за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу і тяжкі наслідки (ст. 416 Кримінального кодексу України).
  • На місці падіння літака вже знайдено бортові самописці.
  • Міністр оборони Андрій Таран заявив, що, згідно з попередніми даними, причиною катастрофи літака стало те, що він зачепився крилом за землю. Ан-26 був 1977 року виробництва. На ньому здійснювалися тренувальні польоти.