Під Харковом розбився літак із курсантами на борту / фото facebook.com/olexiykucher.kh

Віце-прем’єр-міністр, голова державної комісії зі з'ясування причин та обставин катастрофи Ан-26 у Харківській області Олег Уруський заявляє, що стає зрозумілим, що на технічні несправності літака наклався людський фактор в різних його проявах.

Про це він написав у Facebook.

За словами Уруського, слідство розглядає декілька різних версій авіакатастрофи.

Відео дня

«Тим не менш, стає зрозумілим, що на технічні несправності, які мали місце, наклався людський фактор в різних його проявах», - наголосив він.

Віце-прем’єр також повідомив, що у військовій частині в Чугуєві заслухав доповіді військових і слідчих Державного бюро розслідувань щодо ходу розслідування авіакатастрофи Ан-26Ш.

Наразі проведено низку заходів, серед яких: призначення судово-медичних експертиз, виїмка документів з організації та проведення польотів, допит понад 40 осіб свідків катастрофи.

На окремому майданчику на території військової частини А4104 вже відбувається збирання фюзеляжу літака, уламки якого були перевезені туди з місця катастрофи.

Крім того, Уруський відвідав Харківський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України, фахівці якого проводять експертизу ДНК загиблих під час трагедії.

Він переконався, що центр володіє найсучаснішим обладнанням для належного та якісного проведення необхідних досліджень. «На цей час у центрі вже здійснено забір зразків ДНК у членів сімей загиблих. Результати аналізів мають бути не менше ніж за два тижні», - заявив віце-прем’єр.

Читайте такожАвіакатастрофа під Харковом: єдиний курсант, що вижив, розповів про трагічний політ (відео)

Катастрофа АН-26 під Харковом: що відомо

  • Увечері 25 вересня в Харківській області на 530 км траси Київ-Харків поруч з дорогою впав військовий літак Ан-26 і відразу загорівся.
  • На борту були члени екіпажу, курсанти та офіцери Харківського університету Повітряних сил ЗСУ ім. Кожедуба – всього 27 осіб. 
  • У СБУ заявили, що командир екіпажу літака Ан-26 перед катастрофою доповів про відмову лівого двигуна і запросив захід на посадку.
  • Міністр оборони Андрій Таран заявив, що літак Ан-26, швидше за все, зачепився крилом за землю.
  • Слідчі ДБР розглядають чотири версії катастрофи літака.
  • Ан-26 був 1977 року випуску. На ньому здійснювалися тренувальні польоти.