ДТП у Польщі - стала відома причина трагедії з понад 50 українцями / REUTERS

Поліція Польщі попередньо встановила, що український автобус потрапив сьогодні у дорожньо-транспортну пригоду, бо водій не впорався з керуванням.

Читайте такожЗеленський висловив співчуття родинам загиблих українців у ДТП в Польщі

Про це повідомили у прес-службі у Міністерстві закордонних справ.

Відео дня

"За попередньою версією поліції, водій не впорався з керуванням, у результаті чого транспортний засіб злетів у кювет та перекинувся", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що працівники Генерального консульства України в Любліні виїхали на місце події для надання консульської допомоги українським громадянам та координації взаємодії з польськими компетентними органами у з’ясуванні всіх обставин трагедії, забезпечення постраждалих необхідною медичною допомогою та організації репатріації загиблих.

У МЗС також додали, що спільно з перевізником та Львівською ОДА вирішується питання про доправлення на Батьківщину громадян, які не постраждали в ДТП або будуть виписані з лікарень найближчим часом.

ДТП у Польщі: що відомо

  • Сьогодні, 6 березня, приблизно о 02:00 на території Польщі (місцевість Кашице, Підкарпатське воєводство) рейсовий автобус з українською реєстрацією, що прямував за маршрутом Познань-Херсон, потрапив у ДТП.
  • Внаслідок аварії загинули 6 громадян України, 35 осіб зазнали травм і були госпіталізовані до медичних закладів міст Перемишль, Ярослав, Жешув, Любачів та Рудна Мала. Загалом в автобусі було 57 українців.