Правоохоронці катували затриманих просто у відділенні поліції / прес-служба ГУНП

На підозрюваних у катуваннях і зґвалтуванні 26-річної жінки у відділку поліції копів ще раніше скаржилися місцеві мешканці.

Про це у Facebook повідомив адвокат Масі Найєм.

У понад десятці заяв на поліцейських йшла мова про насильство.

Відео дня

Читайте також"Підривнику" моста Метро у Києві повідомили про підозру

«Якби Департамент внутрішньої безпеки виконував свої функції – подію зі зґвалтування можна було б уникнути. Але цей Департамент фактично не працює. Оскільки залишилась кланова звичка: свої прикривають своїх», – заявив юрист.

Тому, пояснює він, підозрюваних має бути більше, зокрема і зі складу Департаменту внутрішньої безпеки.

Як повідомляв УНІАН, 24 травня до лікарні звернулася жінка 1994 року народження із заявою про побиття та зґвалтування. За її словами, до цього причетні співробітники поліції Кагарлика.

26 травня Голосіївський районний суд Києва взяв під варту без права внесення застави двох поліцейських із Кагарлика, підозрюваних у зґвалтуванні й побитті жінки у відділенні поліції.

Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив цих поліцейських, а також відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділення та ухвалив рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу цього відділення. Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань.