Під час перевірки у чоловіка виявили квадрокоптер та речовини, схожі на наркотичні / kyiv.npu.gov.ua

Біля Лук’янівського СІЗО у Києві затримано чоловіка, який за допомогою квадрокоптера намагався переслати затриманим наркотики.

Як повідомляє Відділ комунікації столичної поліції, вчора близько 15:00 під час патрулювання території поблизу слідчого ізолятора на вулиці Дегтярівській правоохоронці помітили підозрілого чоловіка.

Читайте такожЗМІ дізналися про стан нареченої Холодницького, яку у Львові збила маршрутка

Відео дня

Під час перевірки у нього виявили квадрокоптер та речовини, схожі на наркотичні. 32-річного уродженця Київської області затримали.

Як встановили правоохоронці, затриманий за допомогою квадрокоптера намагався перекинути наркотичні засоби на територію СІЗО. Поліцейські вилучили у зловмисника дрон, мобільний телефон, більше 40 пакетів з ймовірно наркотичною речовиною та кілька пластинок з таблетками. Уже з’ясовано, що він раніше неодноразово судимий за скоєння різних майнових злочинів. Крім того, на час затримання чоловік перебував у розшуку поліцією Київської області за вчинення злочину, пов’язаного з обігом наркотиків.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Вилучені речові докази направили на проведення відповідних експертиз.

На даний час слідчі під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури готують затриманому повідомлення про підозру у скоєнні злочину. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, цього року у місті викрито 467 фактів збуту наркотиків. 177 наркозбувачам повідомлено про підозру, 56 зловмисників заарештовано. Загалом протягом 8 місяців нинішнього року на території столиці з незаконного обігу вилучено понад 700 кг наркотиків та більше 3,5 тони прекурсорів на загальну суму 141 млн грн.

Інші новини, які можуть вас зацікавити