Виживший курсант зміг залишити палаючу частину літака / фото УНІАН Влад Абрамов

Курсант В'ячеслав Золочівський розповів, як йому вдалося вижити в авіакатастрофі військового літака Ан-26 поблизу Чугуєва.

Про це заявив голова обласної державної адміністрації Олексій Кучер, повідомляти прес-служба ОДА.

Читайте такожУламки літака Ан-26 відвозять з місця аварії під Чугуєвом (фото, відео)

Відео дня

Що розповів вижив курсант

"Сьогодні він повідомив обставини, які допомогли зберегти йому життя: його накрило фюзеляжем, і вогонь не дістався до нього. Він прийшов до тями та зміг залишити ту частину літака, яка була у вогні", - сказав Кучер на брифінгу.

Рідні загиблих

Він також повідомив, що в Харківську область продовжують прибувати родичі загиблих. "Встановлено контакти з 20 сім'ями. З 16-ма сім'ями проведені зустрічі. Ще 4 - на телефонному контакті. Організовано розміщення, харчування, транспорт і супровід для всіх, а також медична та психологічна допомога", - додав він.

ДНК

Голова ОДА зазначив, що вже визначено осіб, ДНК яких буде використано для експертизи тіл загиблих. "Виходячи з мого спілкування з органами попереднього розслідування, вже завтра почнеться відбір зразків. Експертиза по всім 25 особам буде проводитися в Харкові. На це буде знадобиться 2-3 тижні", - додав Кучер.

Авіакатастрофа під Харковом: що відомо

  • Увечері 25 вересня в Харківській області на 530 км траси Київ-Харків поруч з дорогою впав військовий літак Ан-26 і відразу загорівся.
  • На борту були члени екіпажу, курсанти та офіцери Харківського університету Повітряних сил ЗСУ ім. Кожедуба - всього 27 осіб. 
  • В результаті катастрофи загинули 25 осіб, 1 курсант 26 вересня помер після госпіталізації та ще один з травмами знаходиться в лікарні.
  • За інформацією СБУ, командир екіпажу літака Ан - 26 перед катастрофою доповів про відмову лівого двигуна і зробив запит піти на посадку.
  • Міністр оборони Андрій Таран заявив, що літак Ан-26, скоріш за все, зачепився крилом за землю.
  • Слідчі ДБР розглядають чотири версії катастрофи військового літака Ан - 26 в Харківській області.