На Луганщині триває гасіння лісових пожеж / фото УНІАН

Авіація приступила до гасіння пожежі в Новоайдарському районі що на Луганщині, в МВС планують локалізувати загоряння до кінця дня.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час спільного брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським під час робочої поїздки до Луганської області. Трансляція велася на сторінці Офісу президента в Facebook.

Читайте такожПоліція розглядає три версії виникнення пожежі на Луганщині

Відео дня

«У нас є три осередки загорянна, які викликають занепокоєння щодо гасіння пожежі. Президент зараз ухвалив рішення про використання авіації. Вона вже в повітрі. Особливість прийняття рішення - це близькість лінії розмежування і відсутність у нас розуміння з боку окупаційної влади з того боку лінії розмежування», - заявив Аваков.

«Ми зараз ставимо завдання до кінця дня повністю локалізувати всі осередки, щоб навіть якщо вітер підніметься до вчорашніх розмірів, ми не мали жодного ризику», - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, 6 липня поблизу села Осколонівка Новоайдарського району на території Боровського і Охтирського лісництв виникла лісова пожежа на площі близько 50 га, з них верхова 20 га. Вранці 7 липня пожежу було локалізовано. У зв'язку з поривчастим вітром (до 25 м за секунду) і високою температурою повітря (38 градусів) пожежа поширилася на с. Смолянинове Новоайдарського району.

Силами ГСЧС евакуйовано з житлових будинків с. Смолянинове і дачного кооперативу «Вовче озеро» 30 осіб (з них 13 дітей) і 30 осіб відселено.

У результаті пожежі вогнем знищено в с. Смолянинове 23 житлових будинки, пошкоджено 36 житлових будинків і знищено 80 дачних будинків кооперативу «Вовче озеро».

Під час гасіння пожежі виявлено тіла 5 загиблих.

Сьогодні, 8 липня, станом на 9:00 на території Новоайдарського району спостерігаються окремі осередки горіння лісових масивів поблизу с. Смолянинове, с. Капітанове і с. Воронове.