На митниці фото УНІАН

На Львівській митниці Державної фіскальної служби викрили схему імпорту 37 вантажних автомобілів, внаслідок якої бюджет недоотримав 17 млн грн.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, службові особи митниці за домовленістю з місцевими підприємцями й митними брокерами організували нелегальну схему імпорту 37 вантажних автомобілів на територію України на суму близько 40 млн грн.

Відео дня

Читайте такожНа Закарпатті затримали автобус зі 100 кілограмами бурштину, який везли до ЄС (фото)

Зазначається, що окремо ввозилися різні частини транспортних засобів: через одні митні пости заїжджали кузови, через інші під виглядом легкових авто – вантажівки.

«При цьому до внутрішніх баз даних Державної фіскальної служби України вносилися недостовірні відомості щодо їхніх реєстраційних номерів та VIN-кодів. Це дозволило протиправно ввезти автомобілі на митну територію України і надалі у понад 10 разів зменшити сплату обов’язкових митних платежів. Орієнтовно, таким чином бюджет недоотримав 17 млн грн податків та митних платежів», - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, 28 вересня під час обшуків правоохоронцями виявлено та вилучено документи, флешносії, чорнові записи та грошові кошти в сумі понад 1 млн грн.

Наразі на 37 вантажних автомобілів судом накладено арешт із забороною ними розпоряджатися.

Читайте схожі новини на тему: