У МВС розкрили деталі справи про вбивство сімох осіб / фото УНІАН

Слідство не має підстав довіряти показам Анатолія Захаренка, підозрюваного у справі про вбивство 7 осіб на Житомирщині.

Про це заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив у програмі «Свобода слова Савіка Шустера».

Геращенко повідомив, що Захаренко вже має судимість, він був засуджений в Росії за скоєння тяжкого злочину і відбув покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Відео дня

Читайте такожБійня на Житомирщині: підозрюваний у вбивстві семи осіб заявив, що "це був самозахист"

Також, за словами заступника глави МВС, слідство знає, що Захаренко, вже коли жив в Україні, поводився агресивно під впливом алкоголю.

«Слідство вважає сумнівною версію, що Анатолію Захаренку погрожували всім 8 гостей. Трьох з них застрелили уві сні, що повністю спростовує покази Захаренка про самозахист.

Судячи з показів єдиного свідка, що вижив, і за попередніми даними слідства, підозрюваний вклав у руки вже вбитих ним людей мисливські рушниці, щоб створити видимість, що йому була загроза», - сказав Геращенко.

Також він припустив, що спочатку Захаренко убив двох людей, з якими сидів за столом, а потім, злякавшись помсти їхніх друзів, вирішив вбити і їх.

Читайте такожМасове вбивство на Житомирщині: ЗМІ розкрили деталі зухвалого злочину та імена жертв

Говорячи про мотиви вбивці, заступник глави МВС зазначив, що наразі вони невідомі.

«Стосовно мотивів – ми не довіряємо розповідям Захаренка про погрози на його адресу. На сьогодні ніхто у світі не знає, що у голові у злочинців, і чому звичайна людина раптово стає маніяком. Очевидно, що Захаренко скоював злочин під впливом алкоголю, йому загрожує пожиттєве ув’язнення. Проте буде проведена судово-медична експертиза на його осудність. Але якщо він і буде визнаний неосудним, то все одно потрапить за грати, але у спеціалізовану психіатричну лікарню», - наголосив Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, 22 травня на березі ставка неподалік села Новоселиця Попільнянського району Житомирської області в орендаря водойми Захаренка виник конфлікт зі знайомими, з якими він напередодні пив алкогольні напої на тому ж місці.

Читайте такожПравоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом масового вбивства на Житомирщині

Під час конфлікту чоловік з мисливської рушниці вбив 7 осіб. Серед вбитих – колишні учасники операції Об’єднаних сил, військовослужбовці Нацгвардії та волонтери.

Одному з гостей вдалося втекти з місця події та повідомити про неї правоохоронців.

Підозрюваний у вбивстві затриманий та перебуває під вартою.

Захаренко під час засідання суду з обрання йому запобіжного заходу заявив, що причиною вбивства стала суперечка та погрози йому, і він стріляв з метою самозахисту. У кримінальному провадженні проти нього призначено до 200 експертиз.