Собака допоміг КОРДу відігнати "підривника" від муляжу вибухівки / фото - Nikolay Anatsky

При затриманні чоловіка, який повідомив, що має вибухівку та погрожував підірвати міст Метро у Києві, поліцейські використали штурмового собаку та вогонь у повітря.

Читайте також"Був у збудженому і нервовому стані": у поліції розповіли подробиці про "мінера" мосту Метро

Про це заявив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко у Facebook.

Відео дня

За його словами, у зловмисника-псевдомінера 1988 року народження, уродженця Києво-Святошинського району, не було ані військового досвіду, ані зброї, ані вибухівки, а суто її муляж із балонів, землі, проводів і пульту керування.

«І під час спілкування - повний сумбур у мотивах і вимогах. Відтак Національна поліція після перемовин провела затримання і тепер розслідуватиме кримінальне провадження за фактом неправдивого повідомлення про мінування - ст.259 КК», - сказав речник.

«Враховуючи потенційні загрози, до ситуації поставилися як і минулого разу - серйозно: були і снайпери, і поліцейські човни, і бронетехінка - загалом 300 поліцейських. Добре спрацював при затриманні спецпідрозділ КОРД: бійці спустили на «мінера» штурмового собаку. Тварина і вогонь у повітря відігнали його від великої валізи із псевдовибухівкою. Потім його блискавично затримали», - зазначив Шевченко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні правоохоронці затримали чоловіка, який повідомив, що має вибухівку та погрожував підірвати міст Метро у Києві.