Під час обшуків вилучено обладнання для незаконного виготовлення алкоголю \ facebook.com/mvs.gov.ua

Харківщині правоохоронці викрили два підпільні цехи з виробництва лікеро-горілчаних виробів, вилучивши 34 тонни продукції.

Читайте такожВ Одеській області "накрили" підпільний цех із виготовлення елітного алкоголю (фото, відео)

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, у ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 204 Кримінального кодексу ("незаконне виготовлення спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв") встановлено, що на території Харкова та області організовано підпільні виробництва лікеро-горілчаних виробів з метою подальшого збуту.

Відео дня

«У ході слідчих дій виявлено два цехи з виробництва лікеро-горілчаних виробів, одне з яких розташовано у Фрунзенському районі міста Харків, а інше — в смт Пісочин, та два місця реалізації незаконно виготовлених алкогольних виробів», - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків, проведених 26 травня прокуратурою Харківської області спільно з ГУ ДФС у Харківській області, вилучено обладнання для незаконного виготовлення алкогольних напоїв (фільтри, балони, шланги, насоси), спирт, суміші для виготовлення коньяку, а також контрафактний товар у кубових ємностях та пластикових баклажках по 5, 10, 20 літрів загальним обсягом близько 34 тонн.

Зазначається, що зловмисники спирт фільтрували та очищували, після чого використовували для виготовлення алкогольних напоїв.

Наразі встановлюються особи, причетні до скоєння вказаного кримінального правопорушення. Досудове розслідування триває.