Посольство України в Єгипті попереджає, що на східному узбережжі Синайського півострова у Червоному морі заборонено займатися дайвінгом і снорклінгом без спеціального дозволу - сертифікату.

Як ідеться у повідомленні посольства у Facebook, "25 жовтня під час стоянки екскурсійної яхти у територіальних водах національного заповідника Рас-Мохаммед, що знаходиться поблизу міста Шарм ель-Шейх, українські туристи, мати і син, зазнали нападу акули під час плавання".

Їх терміново було доставлено до міської лікарні Sharm International Hospital, де надано медичну допомогу.

"Мати отримала глибокі рани від укусів хижака. Дитина ж зазнала серйозніших травм: у неї була ампутована верхня кінцівка нижче ліктя, наявні глибокі рани на спині", - повідомили в посольстві.

Жінка вже переведена до стаціонару лікарні, а дитина залишається в реанімації, їй надається хірургічна допомога.

На східному узбережжі Синайського півострова заборонили займатися дайвінгом і снорклінгом

Як наголосили у посольстві, з 1 листопада 2019 року влада губернаторства Південний Синай ввела заборону на водні види спорту, включаючи дайвінг і снорклінг, з водних суден для осіб, які не мають відповідних сертифікатів.

Заборона діє на східному узбережжі Синайського півострова, охоплюючи територію від заповідника Рас-Мохаммед на півдні до міста Таба на кордоні з Ізраїлем.

"Особи, які не мають відповідних сертифікатів, мають право займатись вищевказаними видами активного відпочинку виключно у прибережних зонах, а саме - у спеціально облаштованих ділянках вздовж готелів", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожБориспільський експрес збив дівчину, яка йшла коліями (відео 18+)

Напад акули на українських туристів у Єгипті

Напередодні в Держагентстві з розвитку туризму України повідомили, що в Єгипті від нападу акули серйозно постраждала українська родина. 12-річному хлопчикові ампутували руку, також постраждала його мати і інструктор, який проводив екскурсію.

Туроператор повідомив, що туристи, попередньо, купили у третіх осіб (не в туроператора або його партнера) послугу занурення з аквалангом з екскурсійних яхт.