Нова Каховка: мешканців постраждалого від пожежі будинку пообіцяли відселити / фото facebook.com/yuriy.husyev

Влада Херсонщини планує відселити мешканців багатоповерхівки у Новій Каховці, чиї квартири постраждали внаслідок сьогоднішньої пожежі.

Про це написав у Facebook голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв.

"Заслухав телефоном доповідь міського голови Нової Каховки Володимира Коваленка. На місце виїхали мої заступники Дмитро Бутрій та Вадим Чабан. Проводиться засідання штабу, який сьогодні прийме рішення про допомогу людям та термінове відселення родин, чиї квартири постраждали від вогню. Обласна влада надасть усю необхідну допомогу в ліквідації наслідків пожежі", - повідомив він.

Гусєв додав, що попередня причина займання будинку - необережне поводження з вогнем людини, яка була у стані алкогольного сп‘яніння. Також, за його словами, розглядається версія умисного підпалу.

Читайте такожУ Новій Каховці горить п'ятиповерховий будинок (фото, відео)

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 5 липня, рятувальники ліквідували пожежу у п'ятиповерхівці на вулиці Букіна, 20, у Новій Каховці Херсонської області. За даними поліції, 38-річний чоловік після вживання алкогольних напоїв вирішив покурити на дивані та заснув. Розбудили його сусіди, коли квартира була у вогні. Полум’я перекинулось на дах будинку. Внаслідок пожежі постраждалих немає.

Поліція затримала чоловіка. За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за статтею 270 "Умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства" Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення затриманому чоловікові про підозру.