У крові водія виявили 2,26 проміле алкоголю / фото ГУ НП в Тернопільській області

На Тернопільщині поліція врятувала від самосуду нетверезого водія, який тяжко травмував 8-річного хлопчика.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, ДТП сталася учора 8 липня близько 19:00 у селі Прошова Тернопільського району.

Зазначається, що потерпілий перебував на узбіччі з велосипедом, коли його збив водій автомобіля Volkswagen. Поруч з хлопчиком стояла його старша сестра, вона встигла відскочити і уникнути удару.

Відео дня

Травмовану дитину у тяжкому стані доставлено в реанімаційне відділення дитячої лікарні, у хлопчика медики констатували перелом ноги, закриту травму живота, забої грудної клітки та інші тілесні ушкодження.

Травмований хлопчик перебуває у реанімації / фото ГУ НП в Тернопільській області

За даним поліції, на момент автопригоди водій з села Смолянка Тернопільського району, 1982 р. н., перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння, алкотестер зафіксував 2,26 проміле алкоголю.

Водій з місця аварії спробував втекти, але, проїхавши 300 метрів, злетів в кювет. Покинути автомобіль винуватцю ДТП завадили очевидці аварії. За їх словами, авто їхало дуже швидко, відтак після удару автомобіля у велосипеда відірвало колесо, а сам двоколісник відлетів на 15 метрів.

На момент ДТП в салоні авто перебував знайомий водія. За інформацією поліції, він був на стільки п'яним, що впродовж двох годин не міг ні говорити, ні вийти з іномарки.

Люди хотіли вчинити самосуд над водієм, але від розправи чоловіка врятував приїзд правоохоронців.

Винуватця ДТП затримали згідно статті 208 КПК. Водієві інкримінують ч. 2 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху, що заподіяли тяжке тілесне ушкодження) ККУ.