У пакеті виявили предмет з цифровим годинником / фото Facebook-сторінка Віталія Сіхнаєвського

У селищі Першотравенськ Житомирської області під дверима робочого кабінету кандидата на посаду голови Баранівської об’єднаної територіальної громади Анни Муравської виявили подарунковий пакет з муляжем вибухівки.

Про це у Facebook повідомив її друг Віталій Сіхнаєвський.

«Вчора ввечері ми з родинами-друзями відпочивали в Анни Муравської. Їй подзвонив працівник Першотравенського будинку культури і сказав, що біля її кабінету виявили подарунковий пакет. Анна попросила привезти пакет до неї додому. Пакет привезли, і ми виявили в ньому предмет, схожий на вибуховий пристрій з годинниковим механізмом, після чого одразу повідомили до поліції. Вибухотехніки виявили, що то муляж вибухівки з годинником та чотирма кусками мила», - написав він.

Вибухівки у подарунковому пакеті не знайшли / фото Facebook-сторінка Віталія Сіхнаєвського

Керівник прес-служби Головного управління Національної поліції в Житомирській області Алла Ващенко розповіла УНІАН, що наразі правоохоронці встановлюють власника «подарунку».

За її словами, 24 вересня до поліції надійшло повідомлення про підозрілий вміст анонімного пакунку.

«Попередньо встановлено, що близько 20:50 за місцем роботи (біля дверей кабінету) 35-річної жительки смт Першотравенськ було виявлено подарунковий пакет. Перевіривши його вміст, жінка побачила прямокутний предмет, обмотаний липкою стрічкою з цифровим годинником. Підозрілий «презент» перевірили фахівці вибухотехнічної служби, які прибули на місце події, і жодних вибухових речовин не виявили», - розповіла Ващенко.

Поліцейські розслідують інцидент як хуліганство / фото Facebook-сторінка Віталія Сіхнаєвського

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді як штрафу чи піврічного арешту, так і обмеження волі строком до 5 років

Вас також можуть зацікавити новини