Один із курсантів, який вижив унаслідок авіакатастрофи літака Ан-26 на Харківщині, помер / фото УНІАН

Травмований під час катастрофи військового літака Ан-26 курсант помер у лікарні.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

«Станом на 10:50, людина, яка внаслідок авіаційної катастрофи перебувала у лікарні у вкрай тяжкому стані – померла», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Цю інформацію підтвердила речниця міської ради Харкова Ольга Мірошниченко.

Читайте такожЗросла кількість жертв катастрофи Ан-26 на Харківщині

«Опікове відділення лікарні цю інформацію підтверджує», — зазначила вона у коментарі "Громадському".

На місці перебувають родичі курсанта. Вони відмовляються говорити з журналістами.

Інший курсант, який вижив під час падіння літака, перебуває у військовому госпіталі в місті Чугуєві, повідомили у прес-службі міської ради.

Падіння літака Ан-26 в Чугуєві: що відомо 26 вересня

  • 25 вересня ввечері у Харківській області поблизу Чугуєва зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба.
  • За даними диспетчера аеродрому, на борту літака Ан-26 перебували 27 осіб (одного курсанта не допустили до виконання польоту). Загинули 22 особи, ще 2 постраждали.
  • Сьогодні вранці було знайдено тіло одного загиблого, пошуки ще двох осіб тривають.
  • Створено Державну комісію для з’ясування причин та обставин катастрофи. Очолив комісію віце-прем’єр-міністр Олег Уруський.
  • Слідчі ДБР відкрили провадження за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу і тяжкі наслідки (ст. 416 Кримінального кодексу України).
  • На місці падіння літака вже знайдено бортові самописці.
  • Міністр оборони Андрій Таран заявив, що, згідно з попередніми даними, причиною катастрофи літака стало те, що він зачепився крилом за землю. Ан-26 був 1977 року виробництва. На ньому здійснювалися тренувальні польоти.
  • Державне бюро розслідувань назвало чотири версії катастрофи військового літака Ан-26 поблизу Чугуєва Харківської області.