Уламки літака Ан-26 / фото Влад Абрамов / УНІАН

Уламки літака Ан-26, який зазнав аварії під Чугуєвом, відвозять з місця трагедії.

У суботу, 26 вересня, на місці падіння військового літака під Харковом вантажать частини машини. Їх везуть на спецмайданчик на військовому аеродромі, повідомляє ТСН.uа.

Читайте такожНа відео потрапили останні секунди фатального польоту Ан-26

Відео дня

Зазначається, що там дістануть бортовий самописець (у цьому літаку він один - ред.), а потім з усіх уламків складатимуть літак і з'ясовуватимуть можливі причини аварії.

Раніше заступник глави офісу президента Олег Татаров зазначив, що експерти працюватимуть на місці катастрофи ще мінімум два дні - будуть шукати уламки літака, які "можуть перебувати на відстані 3-5 км від епіцентру події".

Видання "Сегодня" оприлюднило фото розбитого літака з висоти пташиного польоту: 

Падіння Ан-26 на Харківщині: що відомо

  • Увечері 25 вересня в Харківській області поблизу Чугуєва розбився військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 27 осіб - військові льотчики та курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба. Загинули 26 людей.
  • Слідчі ДБР відкрили провадження за фактом порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу і тяжкі наслідки (ст. 416 Кримінального кодексу України).
  • Міністр оборони Андрій Таран заявив, що, згідно з попередніми даними, причиною катастрофи літака стало те, що він зачепився крилом за землю. Ан-26 був 1977 року виробництва. На ньому здійснювалися тренувальні польоти.
  • Президент Володимир Зеленський оголосив сьогодні в Україні день жалоби для вшанування пам'яті загиблих льотчиків і курсантів.
  • Володимир Зеленський заявив, що хоче отримати від відповідних фахівців інформацію про склад і технічний стан всієї військової техніки, що знаходиться на озброєнні в Україні.